Header Ads Widget

Pixie - Program care te ajuta sa alegi culorile

As vrea sa va prezint un mic programel care vă va ajuta in munca voastra de a crea sabloane blogger. De multe ori cand fac un sablon totul merge struna pana cand ajung la culori. Aici chiar imi este de folos Pixie, ca asa se cheama programul si il puteti descarca de aici. Pixie te ajuta sa copiezi codul html al oricarei culori o gasiti pe ecranul calculatorului, indiferent ca sunteti pe net sau doar va uitati la desktop.
Dar sa vedem cum functioneaza acest program


In primul rand atunci cand il porniti se descide o mica fereastra la fel ca in poza care sta activa pe ecran pana cand o opriti.

In al doilea rand cand miscati mouse-ul el indica orice culoare peste care mouse-ul trece, afisand codul Htlm al culorii, codul HEX si codul RGB.

In al treilea rand atunci cand gasiti o culoare care va place si vreti sa o folositi este de ajuns sa pozitionati mouse-ul asupra ei, Pixie aratand si culoarea la care v-ati oprit, si sa apasati combinatia de taste Ctrl+Alt+C pentru a copia codul Html al culorii apoi cu un simplu Paste lipiti codul acolo unde doriti.




La fel puteti proceda cu orice culoare pe care vreti sa o folositi.
Atentie: Pixie copiaza doar partea formata din cifre si litere, voi trebuind sa adaugati in fata lor simbolul # (diez)

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Cum putem sa ne cream sabloane ? Am auzit de DreamWeaver. Dar dumneavoastra de exemplu cum faceti sabloane??

    RăspundețiȘtergere
  2. Le fac direct din coduri, fara un program anume.
    DreamWeaver nu te ajuta cu nimic daca nu cunosti html si css.

    RăspundețiȘtergere